לפי מחקר חדש שיצא מיפן, מתברר שאבוקדו מגן על תאי כבד. חוקרים האכילו חולדות מעבדה עם מגוון ירקות שונות ואחר כך הזריקו להם חומר כימי שפוגע בתאי כבד. הנזק הקטן ביותר נגרם לקבוצה שאכלו אבוקדו.
 
החוקרים גילו 3 חומרים באבוקדו שיכולים להסביר את ההשפעה ההגנתי של הפרי  וממשיכים לחקור בתקווה לפיתוח תרופה למחלות כבד שונות. אין צורך לחכות לתרופה     - פשוט עדיף לאכול את האבוקדו השלם ! במוצרים מן הטבע קיימת סינרגיה בין כל  הרכיבים [יחס מיוחד בין הרכיבים שבו כל רכיב מחזק את השפעתו של השני ] ואנחנו  מאבדים אותה ברגע שמבודדים אותם.

עוד סיבות לאכול אבוקדו
 
 מחקרים אחרים מראים שלאבוקדו יש סגולות גדולות נוספות. אבוקדו הוא בין הפירות עם ריכוז נוטריאנטים הגבוה ביותר, ויש לו הכי הרבה ויטמין E , מגנזיום ואשלגן בין כל הפירות.  
 מגנזיום חיוני למערכת לב וכלי דם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת. באבוקדו יש פי 20 כמות המגנזיום משאר רוב הפירות האחרות.

ויטמין E גם חשוב לבריאות הלב וכלי דם. הוא אנטי-אקסידנט חשוב ששומר גם על  מערכת עצבים ומחקרים רבים מצביעים על תפקו ד שלו במניעת מחלות אלצהיימר  ופרקינסון.
 
 אשלגן חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם נתרן, אך בתפריט המודרני שלנו אנחנו  מקבלים פי 2 נתרן מאשלגן והתוצאה היא עליה בלחץ הדם. אכילת אבוקדו, שעשיר מאוד באשלגן, יכולה לאזן את יחס נתרן לאשלגן ולמנוע לחץ דם גבוה.

הורדת רמת כולסטרול
אנשים רבים נמנעים מאכילת אבוקדו בגלל אחוז השומן הגבוה שלו. זה נכון, אבוקדו עשיר בשומן אבל השומן שלו הוא חד-בלתי רווי (כמו שמן זית) , בריא מאוד ובעצם מוריד את כולסטרול ה LDL - ומעלה את כולסטרול ה HDL . במחקר אחד, הוספה של  אבוקדו לתפריט (ללא שום שינוי נוסף) גרם לירידה בכולסטרול ה- LDL ובכולסטרול הכללי וגרם לעליה בכולסטרול ה HDL ב11% בתוך שבוע אחד.


איך זה יכול להיות ?
האבוקדו עשיר במיוחד בפיטו-סטרולים, שזה הכולסטרול של הצמחים.  הפיטו-סטרולים חוסמים ספיגה של כולסטרול מין החי.
 
 יש באבוקדו הריכוז הגבוה יותר מכל הפירות בסיבים המסיסים במים, ותפקיד הסיבים הסוג זה היא להוציא כולסטרול מהגוף.
 
  עוד סגולות
אבוקדו משפר את יכולת מערכת העיכול לספוג נוטריאנטים מהאוכל.
 
 במחקר אחדה הוכח שהוספה של 1/2 אבוקדו לסלט העלה את ספיגת הנוטריאנטים  
הבאים:  
 עליה בספיגת אלפא-קרוטין פי-8.3.
- עליה בספיגת בטא-קרוטין פי-13.6
- עליה בספיגת לוטאין פי-4.3.
אל תהססו להכניס אבוקדו לתפריט היומי !